Arkistosta vuodelta 2010

Image

PAVEn ja Kiuruveden Palloilijoiden edustusjoukkueet avasivat sarjakautensa perjantaina 21.5. Iisalmessa. Viitoseen täksi kaudeksi pudonneet perinteikkäät yläsavolaiset seurat kohtasivat Kangaslammin nurmella ottelussa, joka päättyi PAVEn voittoon maalein 4–1 (3–0).

PAVE sai otteluun vauhdikkaan startin, kun se johti peliä 2–0 kahdeksan minuutin kohdalla. Ensin Aku Tuovinen karkasi läpiajoon Petri Kalannin syötöstä ottelun toisella minuutilla. Tuovinen nosti pallon maaliin yli vastaantulleen KiuPan maalivahdin. Vähän myöhemmin Antti Kauppinen puski pallon jälleen verkkoon Tuovisen syötöstä.

Alun jälkeen KiuPa pääsi paremmin mukaan peliin, mutta se ei kyennyt luomaan kunnon maalipaikkoja. Toisaalta keltapaitojen puolustus pelasi hyvin. PAVEn maalivahti Petri Ekholm jäi melkein ilman torjuntoja ensimmäisellä jaksolla.

Juuri ennen taukoa Jussi Antikainen vei puskullaan kotijoukkueen 3–0-johtoon. Syötön maaliin tarjoili Antti Laukkanen.

Toisen jakson alkuminuuteilla Harri Korolainen keskitti pallon Aku Tuoviselle, joka puski pelivälineen maaliin ja tilanteeksi 4–0.

Toisella jaksolla vähämiehinen KiuPa väsyi, kun taas kotijoukkueella oli runsaasti vaihtomiehiä käytössään. Pelin hallinta oli yhä selvemmin iisalmelaisilla. Vaikka keltapaidat rakensivat useita hyviä maalipaikkoja, maaliin saakka palloa ei PAVE enää saanut.

Sen sijaan KiuPa onnistui maalinteossa noin kymmenen minuuttia ennen loppua. KiuPan Henri Kastarinen karkasi PAVEn puolustukselta ja sijoitti pallon ohi PAVE-vahdin.

PAVE pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 28.5. Rautavaaralla Raikun vieraana.

PAVE - KiuPa 4-1 (3-0)

1-0 3min Tuovinen (Kalanti)
2-0 8min Kauppinen (Tuovinen)
3-0 42min Antikainen (Laukkanen)
4-0 48min Tuovinen (Korolainen)
4-1 80min KiuPa

PAVEn kokoonpano: Petri Ekholm (mv), Jari Leinonen, Ville Hakkarainen, Janne Rautasalo, Samuli Laitinen, Petri Kalanti, Kari-Pekka Hyvärinen, Jari Ollikainen, Antti Laukkanen, Aku Tuovinen (C), Antti Kauppinen

Vaihdosta: Aleksi Hartikainen, Janne Räsänen, Henry Luimula, Marko Kärkkäinen, Jani Nissinen, Jani Sutinen, Harri Korolainen