Arkistosta vuodelta 2016

PAVEn visiitti Kuopioon torstaina tuotti tappion 6–1 (2–1) -lukemin. Kotijoukkue LiPa karkasi toisen jakson neljällä maalillaan voittoon Kettulanlahden kentällä.

Tunnin verran peliä käytiin tasaisissa merkeissä ja tilanteita syntyi molemmissa päädyissä, mutta sitten keltaisten peli notkahti ja lopulta LiPa otti pisteet selvin luvuin.

Ottelulla oli sähäkkä alku, sillä ensin kuopiolaiset menivät johtoon ensimmäisestä tilanteestaan neljännellä minuutilla keskityspallon löytäessä puskijan maalin edestä, ja kaksi minuuttia myöhemmin vastaavasti PAVE tasoitti. Hyökkäys päättyi Pertti Rothin hyvään keskitykseen, johon Aleksi Hartikainen hyppäsi maalinedustalla puskemaan pallon verkkoon.

Viisi minuuttia edellisestä LiPa siirtyi taas johtoon. Laidan kautta pelattiin pelaaja irti ja matala keskityspallo saavutti takatolpalta vapaan kanssapelaajan, joka sijoitti pelivälineen maaliin.

Loppuosa ensimmäisestä puoliajasta oli vaihtelevaa peliä molemmilta ja kummallakin oli paikkansa lisämaaleihin. Puoliaika meni kuitenkin enemmän isäntien nimiin. Tauolle lähdettiin 2–1-tilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun PAVE tuli vahvasti halliten ensimmäistä varttia, mikä tuotti paineen hyökkäyspäähän, pari maalipaikkaa ja jokusen hyvän erikoistilanteen. Kun omat tilanteet eivät kantaneet maaliksi asti, kesken keltapaitojen vahvan jakson LiPa iski vastahyökkäyksellä lukemat 3–1:een. Laidan kautta pelattu nopea hyökkäys päättyi syöttöön keskelle ja laukaus painui iisalmelaisten verkkoon.

Isännillä oli nyt vahva johto, mutta tämä ei vielä ottelua sinetöinyt. Lopullisesti se tapahtui noin 70 minuutin paikkeilla kahdella pikamaalilla. Jälkimmäinen niistä tuli rangaistuspotkusta 16-alueen nurkkaväännön seurauksena.

Loput ottelusta olikin sitten pelailua, ja ymmärrettävästi kotijoukkueella säilyi huomattavasti parempi pelihuumori. Se loi vielä jokusen tilanteen, joista yhdestä syntyi loppulukemat 6–1 75. minuutilla.

Illan paremmasta osapuolesta ei jäänyt epäselvyyttä. Vaikka suuri osa ottelusta oli melkoisen tasaista, ennen kaikkea vierailijan peli puolustussuuntaan ei ollut tarpeeksi varmalla tasolla ja sen kotijoukkue osasi hyödyntää tehokkaasti.

Seuraavana on vuorossa jälleen vierailu Kuopioon 3.6., eikä haaste ainakaan pienene, sillä vastassa on sarjakärki KuKi.