Arkistosta vuodelta 2014

Image

PAVE matkusti lauantaina kauden kaukaisimpaan vieraspeliinsä, kun keltapaidat suuntasivat Pohjois-Karjalan Lehmoon. Vastassa High Pine Lanen iltavaloissa oli Lehmon Pallon kakkosjoukkue, jonka vierailijat kukistivat selvästi maalein 0–9 (0–4).

Ottelun juoni kävi selväksi jo alussa. PAVE hallitsi palloa pienikokoisella kentällä ja kehitti vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille alusta alkaen. LehPa/2 pyrki puolustamaan, mutta kun maalihanat avausjakson puolivälissä aukesivat, iisalmelaisjoukkue meni menojaan ja sai kaunistella maalisaldoaan.

Simo Roth puski PAVEn johtoon 20. minuutilla Marko Kärkkäisen keskityksestä. Neljä minuuttia myöhemmin Kari Huttunen toi pallon alakerrasta ja syötti Rothille, joka laukoi hienosti painavan kaukovedon maaliin.

Peli ratkesi sitten viimeistään kahdella vähän ennen taukoa tulleella maalilla. 0–3-osuman tekijänä oli 17-vuotias PAVE-kasvatti Jarkko Marin ensimmäisellä maalillaan miesten sarjoissa. Marin pamautti pallon verkkoon maalin edestä 38. minuutilla, kun pitkän rajaheiton jälkeen pallo tuli pelattavaksi maalinedustalle. Antti Intonen laukoi vielä 41. peliminuutilla komealla kaukovedolla maalin kattoon taukolukemiksi 0–4.

Heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla Intonen harhautteli itsensä laidalla vapaaksi ja matala keskitys maalin eteen löysi Kärkkäisen, joka ohjasi pallon takanurkkaan.

56. minuutilla oli Jeri Saastamoisen vuoro tehdä ensimmäinen maalinsa keltapaidassa. Ottelun kuudennen maalin alusti jälleen Intonen oivallisella vapauttavalla syötöllään, jonka johdosta Saastamoinen pääsi laidalta puolittain läpi ja laukoi pallon varmasti maalin taka-alanurkkaan.

Roth viimeisteli hattutemppunsa 63. minuutilla 0–7-maalilla. Oskari Mustonen tiputti syötön alaspäin Rothille, jonka hyvä laukaus 16-rajan ulkopuolelta löysi taas verkon perukoille.

Marin onnistui myös toisen kerran maalinteossa 68. minuutilla. Tapio Merkkiniemi nousi laitaa pitkin ja laittoi matalan keskityksen etutolpalle, mistä Marin tuikkasi pallon verkkoon.

Yhdeksännen maalin 77. minuutilla teki kapteeni Antti Kauppinen, kun Kärkkäinen liippasi päällään pitkän rajaheiton takatolpalle ja toppari puski pelivälineen maaliin.

Vähemmillä vaihtomiehilläkin liikkeellä ollut kotijoukkue ei ottelussa pystynyt haastamaan PAVEa alkua pidemmälle. Pelin painopiste oli jatkuvasti LehPa/2:n kenttäpuoliskolla ja kuvaavaa on, että keltapaidoilta jäi vielä maalipaikkoja käyttämättäkin. Onnistumisia tuli pavelaisille laajalla rintamalla.

Maalivahtina pelannut Aleksi Hartikainen kirjasi nollapelin melkoisen vähin torjuntatöin, mutta osallistui silti hyvin peliin ja joutui avausjaksolla myös nappaamaan pari vaarallista paikkaa.

Yksi ottelu on vielä kautta jäljellä. Kauden päätösottelu pelataan lauantaina 4.10. Kankaalla, kun Iisalmeen saapuu JuPS Juuasta.

LehPa/2 - PAVE 0-9 (0-4)

0-1 20min Roth (Kärkkäinen)
0-2 24min Roth (Huttunen)
0-3 38min Marin
0-4 41min Intonen (Merkkiniemi)

0-5 46min Kärkkäinen (Intonen)
0-6 56min Saastamoinen (Intonen)
0-7 63min Roth (Mustonen)