Arkistosta vuodelta 2018

PAVEn ottelukausi 2018 käynnistyi lauantaina Iisalmen hallissa. Harjoituspeliin vastustajaksi saapui Kuopiosta Kings SC Akatemia, joka viime kaudella pelasi vielä KuPS/2:n nimellä. Tässä ottelussa isännät olivat nuoria vieraitaan parempia maalein 7-2 (2-1). Ensimmäisen jakso oli tasaisempaa peliä, kunnes toisella puolikkaalla PAVE meni selvään voittoon.

Iisalmelaisten maalinteon aloitti toppari Sakari Paavola, joka puski Lucas Leinosen antaman kulmapotkun verkon perille ja teki samalla ensimmäisen osumansa keltapaidassa. Hetkeä myöhemmin Lucas Leinonen kaadettiin 16-alueella ja Jari Leinonen ampui rangaistuspotkun maaliin. Pian Kings SC Akatemia kuitenkin kavensi kulmapotkusta.

Alkavalle kaudelle PAVE-nuttuun palannut Jeri Saastamoinen teki toisen jakson alkuun kaksi nopeaa maalia ja PAVE johti jo maalein 4-1. Kuopiolaiset vielä kavensivat hyökkäyksellään pelin 4-2:een, mutta sitten kotijoukkue meni menojaan. Keltapaidassa debytoinut Henri Junnikkala ohjasi aivan maalin edestä Samuli Laitisen rajaheiton verkkoon 74. minuutilla ja 88. minuutilla kuopiolaispelaaja siivosi Aleksi Räsäsen boksiin kuljettaman pallon epäonnekseen omaan maaliin. Jari Leinonen viimeisteli loppulukemat 7-2:een viimeisellä minuutilla tolpan juureen painuneella kaukolaukauksellaan.

Seuraavaksi PAVE kohtaa Iisalmessa lauantaina 27.1. Juankosken Pyrkivän, joka sekin pelaa Kings SC Akatemian tavoin ensi kesänä Nelosessa keltapaitojen sarjavastustajana.

PAVE - Kings SC Akatemia 7-2 (2-1)

1-0 11min Paavola (Leinonen L)
2-0 19min RP Leinonen J
2-1 21min Kings SC Akatemia