Arkistosta vuodelta 2010

Image

PAVE koki sarjakauden ensimmäisen tappionsa perjantaina 28.5. Rautavaaran urheilukentällä. Paikallinen Raiku voitti keltapaidat melkoisessa maalikarkelossa lukemin 6–4 (4–2).

Ottelu käynnistyi jälleen PAVElta hyvin, sillä joukkue iski nopeasti kaksi maalia ottelun 13. ja 15. minuuteilla. Ensimmäisen maalin laukoi läheltä alanurkkaan Jari Ollikainen. Syötön maaliin tarjosi Petri Kalanti, joka itse sai sijoittaa pallon verkkoon maalin edustalta kaksi minuuttia myöhemmin.

Mutta Raiku iski yhtä nopeasti tasoihin. Se hyödynsi tehokkaasti PAVEn virheet puolustuspäässä, ja ottelu olikin tasanumeroissa jo 19 minuutin kohdalla. Ensin PAVEstakin tutun Pasi Korhosen kaukolaukaus löysi tiensä maaliin, ja kaksi minuuttia myöhemmin Arto Korhonen laukoi tasoituksen.

Tästä kotijoukkue sai rutkasti puhtia peliinsä. Kun vierailijan peli alkoi samalla takellella, Raiku käytti maalipaikkansa ja meni 3–2-johtoon 31. minuutilla Jari Korkalaisen maalilla.

Kun vielä 44. minuutilla Raikulle tuomittiin helpohkosti rangaistuspotku, josta Hannu Korhonen vei rautavaaralaiset 4–2-johtoon, avausjakso oli PAVEn kannalta synkkä.

Toisen jakson alussa PAVE sai hyvityksen, kun pallo tuomittiin kevyehkösti puolestaan Raikun päässä pilkulle 54. minuutilla. Aku Tuovinen ampui rankkarin varmasti alakulmaan, ja tilanteeksi siis 4–3.

Mutta keltapaitojen kiri vaikeutui alkuunsa, kun Raiku teki heti aloituksen jälkeisestä hyökkäyksestä maalin. Jani Taskinen pelattiin vapaaksi 16-alueella eikä PAVEn maalivahti voinut laukaukselle mitään.

62. minuutilla Taskinen puski kulmapotkutilanteesta Raikun jo 6–3-johtoon.

Loppupuolituntisella PAVElla oli hyviä tilanteita kavennusmaaleihin, mutta vedot ja puskut viuhuivat hieman yli tai ohi.

PAVEn neljäs maali syntyi lisäajalla. Ville Hakkarainen jatkoi kulmapotkun maalin eteen 5-rajalle Antti Kauppiselle, joka puski pallon verkkoon.

Seuraavan kerran PAVE pelaa perjantaina 4.6. Sankariniemellä, jonne vieraaksi saapuu Harjamäen Teräs.

Raiku - PAVE 6-4 (4-2)