Arkistosta vuodelta 2011

PAVEn edustusjoukkueen vieraspelireissu Siilinjärven Toivalaan perjantaina 27.5. päättyi isäntien voittoon. Toivalan Urheilijat kaatoi PAVEn Nelosen sarjaottelussa selvin lukemin 5–1 (3–0).

Paljon kehnommin PAVE ei olisi voinut peliä aloittaa Tanhulan huonokuntoisella nurmella, sillä ToU pamautti maalin jo ottelun toisella minuutilla. Aloituspotkun jälkeen vastustaja riisti pallon ja hankki vapaapotkun noin paristakymmenestä metristä. ToUn Janne Mertanen upotti vaparin muurin yli maaliin.

Shokkialun jälkeen PAVE yritti saada peliään uomiinsa ToUn hakiessa lisää hyökkäyksiä ja PAVEn maalivahti Niko Piirosen veräjän suulla riitti alussa tilanteita. PAVE kuitenkin pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan. Joukkueen tasoitusmaali oli enemmän kuin lähellä 25. minuutilla, kun Ville Hakkarainen puski pallon tolppaan Aku Tuovisen antamasta vapaapotkusta.

2–0-maali syntyi 33. minuutilla ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Kotijoukkueen Janne Väätäinen sai poikkisyötön maalin edustalle ja laittoi pallon verkkoon.

Viisi minuuttia myöhemmin ToU kirjasi taukolukemiksi jo 3–0. PAVE-vahti näytti jo ehtivän peittämään 16-alueella irtopallon vastaantulollaan, mutta nahkakuula jäi vielä pelattavaksi maalin eteen, josta Riku Mielonen siirsi sen tyhjään maaliin.

PAVElla oli toisen jakson alkuosalla tilanteet, joista kuparisen olisi saanut rikottua, mutta viimeistely ei vain onnistunut.

Sen sijaan kotijoukkue latasi neljännen maalinsa 64 minuutin kohdalla. Vähän ennen maalia PAVElla oli hyvä paikka toisessa päässä, mutta se ei juuri lämmittänyt, kun ToUn Mielonen pääsi ampumaan 16-rajalta toisen maalinsa PAVEn puolustusalueella tapahtuneen pallonriiston seurauksena.

Ja vain kahden minuutin kuluttua homma toistui. Keltapaidoilla oli hyökkäyspäässä hyvästä paikasta vapaapotku, josta kuitenkin seurasi vain vastustajan nopea vastahyökkäys ja toivalalaisista nyt Väätäinen napautti pallon toisen kerran häkkiin.

Vihdoin 82. minuutilla myös PAVE pääsi mukaan maalitilastoihin. Sivurajaheiton jälkitilanteessa Aku Tuovinen keskitti oikealta päädyn tuntumasta ja Aleksi Hartikainen puski pallon maaliin 5-viivalta.

PAVE sai luotua tilanteita ainokaistaan useampaan maaliin, mutta ToU oli ottelussa joukkueena sen verran parempi, että voitosta PAVE ei tällä kertaa päässyt vääntämään vaan sai tyytyä alkuvihellyksestä lähtien takaa-ajajan rooliin.

Seuraava PAVEn ottelu on perjantaina 3.6. Haukiniemellä. Silloin vastassa on sarjaa johtava LiPa Kuopiosta.

ToU - PAVE 5-1 (3-0)