Iisalmen Sanomat kirjoitti 27.6.2007 seuraavaa:

Maalivahdit pääosassa PAVEn vierasvoitossa

Pekka Koponen
Varkaus

Maalivahdit kummassakin päässä kenttää nousivat ratkaisevaan rooliin, kun PAVE Iisalmi haki kolmosen sarjapisteet Warkauden Jalkapalloklubin kakkosjoukkueelta Repokankaalla.

Iisalmelaisten veräjällä varmaa työtä tehnyt Juha Ovaskainen vastasi varmojen torjuntojensa ohella vieraiden 1–2 (1–2) -voittoon päättyneen ottelun voittomaalin syötöstä lähettämällä pitkän laaka-avauksellaan Juha Rothin viimeistelemään.

PAVE aloitti ottelun terävästi ja hyödynsi ensimmäisen kulmapotkunsa, kun Marko Kärkkäinen puski jo puolentoista minuutin kohdalla vieraat 0–1 johtoon. Tässä, kuten vieraiden toisessakin osumassa vahva osansa oli kotijoukkueen maalivahti Mikko Lehtisellä, joka ei ulostulonsa seurauksena päässyt kunnolla palloon.

Toisessa osumassa koko ulostulo jäi näkemättä, vaan Roth sai rauhassa edetä tekopaikkaan.

Vieraiden räväkkä alku näkyi kuuden kulman sumana, mutta vähitellen ote hiipui ja kotijoukkuekin pääsi peliin mukaan.

Se tasoitti 28. minuutilla ensimmäisestä tilanteestaan. Lasse Linjala ruokki Jussi Kauppisen oikealle laukomaan takakulmaan tilanteeksi 1–1.

Johto- ja voittomaali syntyi 41. minuutilla Ovaskaisen nopean avauksen seurauksena.

Toisella jaksolla kotijoukkue haki itsepintaisesti tasoitusta, mutta sille aukeni vain yksi kunnollinen tekopaikka. Siinä kärjessä hyvin töitä tehnyt Teemu Kervinen pääsi puskemaan, mutta Ovaskainen venytti alakulmasta pallon yli päätyrajan.

Iisalmelaisille aukeni parikin paikkaa. Lehtinen paikkasi epäonnistumisiaan torjumalla ylähirren kautta yli Aku Tuovisen napakan vedon lähietäisyydeltä. Toinen paikka oli vaihtopelaaja Timo Ryynäsellä, jonka nostoyritys yli Lehtisen nousi myös yli maalin.

Iisalmelaisten valmentaja Jussi Kukkonen huokaili helpottuneena.

– Oli tärkeät kolme pistettä, sillä pelasimme toisen puoliajan huonosti. Oikeastaan pelimme loppui ensimmäisten 20 minuutin jälkeen. Mielestäni meillä oli kuitenkin paremmat maalipaikat, joten ansaitsimme voittomme, hän pohti ja oli oikeassa.

JK.n loppuhetkien painostuksen Ovaskainen ja varman topparipelin pelannut Petri Hätinen torpedoivat suutariksi.

Vieraiden peli meni liiaksi pitkän pallon pelaamiseksi. Varsinkin pirteän Miika Tiihosen unohtaminen laidalleen työttömäksi heikensi vieraiden suoritusta.

Myös keskirakentaja Jouni Kasurinen oli alun hyvin pelissä mukana, mutta joutui suurimman osan iltaa katselemaan taivaalle yli lentäneiden pallojen perään.