Arkistosta vuodelta 2009

PAVE kohtasi maanantaina 15.6. Iisalmessa Nilsiän Pallo-Haukat. Kangaslammen hyväkuntoisella nurmella pelattu ottelu päättyi isäntien voittoon maalein 3–2 (3–2). Voitto katkaisi PAVEn viiden ottelun mittaisen tappioputken.

Keltapaidat lähtivätkin otteluun kauan kaivattua voittoa hakemaan. Pukukopissa ennen peliä painotettiin, että voitto otettaisiin edellisen ottelun kaltaisen nöyrän puolustuspelin kautta. Tämä taisi kuitenkin unohtua ennen kentälle astumista.

Ottelun ensimmäiset 17 minuuttia sisälsivät draamaa enemmän kuin koko ottelun myöhemmät minuutit yhteensä.

NP-H tuli otteluun selvästi PAVEa terävämmin. Nilsiäläiset voittivat kaksinkamppailut ja saivat luotua painetta PAVEn puolustukseen. Kotijoukkueen helpotkaan syötöt eivät menneet perille ja harhasyöttöjä tuli liikaa.

NP-H teki pelin avausmaalin jo 7 minuutin jälkeen. Juha Airaksisen kova kaukolaukaus 20 metristä yllätti PAVE-maalissa Riku Happosen. Pallo kimposi ylärimasta suoraan alaspäin ja jatkoi PAVE-vahdin selän kautta maaliin. Tilannetta edelsi sähellys keltaisten puolustuksessa, minkä vuoksi NP-H:n pelaaja pääsi laukomaan vapaasti.

Onneksi keltapaidat pääsivät nopeasti peliin mukaan, kun tasoitusmaali syntyi kuuden minuutin päästä. Aku Tuovinen antoi kulmapotkun vasemmalta ja Petri Kalanti puski etunurkalta pallon verkkoon.

Mutta vain kaksi minuuttia ehti tasoituksesta kulua, kun pallo oli taas PAVEn maalissa. NP-H:n Tero Korhonen ampui korkean pallon kohti maalia kaukaa oikealta laidalta. PAVEn maalivahti arvioi pallon lentoradan pahasti pieleen ja pallo putosi rimaa hipoen molarin yli takanurkkaan; tilanne 1–2 15. minuutilla.

Koko ottelun jatkuneella voimakkaalla ja puuskittaisella tuulella saattoi olla osansa maalissa.

Vain kahden minuutin päästä puolestaan PAVE tasoitti 2–2:een. Jälleen Tuovinen antoi vasemmalta kulmapotkun. Tällä kertaa Kalanti tyrkkäsi pallon jalallaan maaliin takatolpalta.

Maalikarkeloiden jälkeen peli tasaantui. PAVEn syötöt alkoivat löytää kohteensa ja kotijoukkueen peli kokonaisuutena parani.

Aleksi Hartikainen siirtyi PAVEn maalin suulle Happosen tilalle reilun puolen tunnin jälkeen.

PAVEn johtomaali syntyi 38. minuutilla. Taas kerran kapteeni Aku Tuovinen laittoi kulmapotkun matkaan vasemmalta. NP-H:n maalivahti nyrkkeili pallon suoraan Antti Kauppiselle, joka puski pallon maaliin.

Toiselle puoliajalle PAVEn peli jälleen hajosi. Viiden minuutin kohdalla NP-H:lla oli hyvä paikka tasoittaa lukemat, kun painava laukaus 16-alueen sisältä pamahti ylärimaan ja siitä alaspäin mutta PAVEn onneksi maaliviivan ulkopuolelle.

Vaikka nilsiäläiset loivat painetta PAVE-puolustukseen, NP-H:n tilanteet päättyivät usein kaukolaukauksiin, jotka Hartikainen helposti poimi. Hyvät maalitilanteet menivät joukkueilla melko tasan.

PAVEsta lähimpänä maalintekoa toisella puoliajalla olivat Aku Tuovinen ja Jari Leinonen. Tuovisen putoava laukaus n. 25 metristä meni vähän yli ylänurkasta ja Leinosen tulinen laukaus n. 16-rajalta tömähti NP-H:n maalivahdin käsien kautta ylärimaan.

Lisäajalla oli vielä syntyä NP-H:n tasoitus, mutta jälleen Hartikainen torjui hyvän laukauksen etunurkasta.

PAVE sai siis vihdoin voittonsa, vaikka peliesitys ei mitään parasta ollutkaan.

Seuraavaksi keltainen joukkue saa vieraakseen Rautalammin Urheilijat maanantaina 22.6.

PAVE - NP-H 3-2 (3-2)