Arkistosta vuodelta 2014

Image

PAVEn vierasottelu keskiviikkona Kuopiossa tarjosi melkoisen vaiherikkaan draaman kaaren. Pisteet jaettiin Kuopion Elon kanssa 2–2 (1–0) -tasapelillä, kun PAVE nousi lisäajalla tasoihin.

Lähtökohdat molemmilla joukkueilla olivat hyvät, sillä PAVElla oli käytössään 19 ja Elolla 21 pelaajaa kokoonpanossa.

Keltapaidat olivat avauspuoliajalla aktiivisempia hyökkäyssuuntaan. Pallo saatiin jo ensimmäisestä näppärästä hyökkäyksestä maaliin, mutta tilanne oli kuitenkin lopulta paitsio. Vartin kohdalla Elon maalivahti torjui Antti Kauppisen puskun ylänurkasta ja seuranneesta kulmapotkutilanteesta Jari Leinonen ampui hyvän kaukovedon, mutta Elo-vahti oli jälleen näppeineen tiellä.

Maalivahti Harri Korolainen sai olla ison osan puoliajasta työttömänä, kun Elo ei päässyt maalitilanteisiin. Kotijoukkue kuitenkin siirtyi onnekkaasti johtoon 24. minuutilla melkoisella lahjamaalilla. Kommunikaatio ei toiminut, kun PAVEn pelaajat törmäilivät keskenään alakerrassa ja tuloksena pallo jäi Elon pelaajalle tyhjän maalin eteen. Teemu Soini sai laittaa pallon helposti maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Simo Rothin vapaapotku viuhui hieman ohi ylänurkasta. Tauolle mentiin siten 1–0-numeroissa. Toiselle puoliajalle PAVEn maalille asteli Petri Ekholm, joka korvasi niskaansa törmäyksessä jälleen kipeää saaneen Korolaisen.

49. minuutilla PAVE sai vihdoin maalitilinsä auki. Aleksi Hartikainen oli yksinään läpi ja harhautti maalivahdinkin, joka sitten käsillään kaatoi hänet maalin edessä. Veskari selvisi keltaisella kortilla, mutta pallo tuomittiin joka tapauksessa rangaistuspilkulle. Jari Leinonen sijoitti rankkarin maaliin.

Tasoituksen jälkeen PAVE sai hetkeksi hyvän paineen vastustajan päätyyn, mutta maalia ei saatu parista vaarallisesta paikasta huolimatta. Sen sijaan Elon johtomaali oli todella lähellä 55. minuutilla, sillä pusku maalin edustalta kimposi ylärimasta alas aivan maaliviivan tuntumaan, osan mielestä jo ylikin viivan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin PAVElla oli oma vastaava tilanne, jossa Aku Tuovisen kulmapotku siivottiin pois maaliviivalta, joidenkin mielestä maalin sisältä.

Loppua kohden ote pelistä alkoi kääntyä enemmän kotijoukkueelle ja Ekholmilla riitti töitä veräjän suulla. 66. minuutilla keskityspallo päätyi jo PAVEn maaliin, mutta sitä ei hyväksytty, koska tilanteessa Elon pelaajan katsottiin rikkoneen maalivahtia.

Sitten Elo otti vahvan kiinnityksen voittoon 86. minuutilla 2–1-maalilla. Rajaheiton jälkeen pallo lensi pelaajalauman yli maalin eteen, josta jälleen Teemu Soini sai ohjattua sen verkkoon.

PAVE ei kuitenkaan suostunut antamaan vielä periksi, vaan haki lopussa ahnaasti tasoitusta. Joukkue nousikin hienosti tasoihin ottelun viimeisestä tilanteesta lisäajalla. Tuomo Rönkkö antoi mainion korkean vapaapotkun keskikentältä kohti maalia ja maalille ryntäsivät kaikki muut keltapaidat, joista Simo Rothin onnistui ohjata pallo maaliin.

Ottelun tapahtumiin suhteutettuna tasatulos oli kaiken kaikkiaan ihan osuva.

Seuraavana otteluohjelmassa on paikallisottelu 50-vuotisjuhlavuotta viettävää KiuPaa vastaan keskiviikkona 28.5. Derby pelataan arvolleen sopivasti Sankariniemen stadionilla.

Kuopion Elo - PAVE 2-2 (1-0)