Arkistosta vuodelta 2017

Tasapeli 1–1 (0–0) oli lopputuloksena perjantaina Rautavaaran urheilukentällä, kun PAVE ja Raiku ottivat mittaa toisistaan viileässä, joskin aurinkoisessa loppukevään illassa. Viime vuosina joukkueiden kesken on ollut tasaisia vääntöjä ja samanmoinen oli vuorossa tälläkin kertaa.

Ottelu oli ainakin iisalmelaisille vuoden ensimmäinen tapahtuma nurmella. Tekonurmikauden jälkeen nurmikenttä vaatii aina totuttelua, kun pallo käyttäytyy eri tavalla. Lisäksi epätasainen kenttä välillä tarjosi omia yllätyksiään.

Alussa oli läheltä piti -tilanteet molemmissa päädyissä. Viitisen minuuttia oli pelattu, kun iisalmelaispusku keskityspalloon kävi tolpassa. Noin 10 minuutin kohdalla puolestaan pallo kävi kulmapotkutilanteessa toisessa päässä PAVE-pelurin siivouksen kautta ylärimassa.

Ensimmäisen jakson alussa hallinta oli enemmän vierailijalla, jakson lopussa kotijoukkue käänsi sitä itselleen. Pääosin tahkottiin kuitenkin etäällä maaleista, eikä paikkoja liiemmälti siunaantunut. PAVE kehitti pari maalilaukausta, mutta Raiku-vahti torjui ne varmasti. Loput kaukovedot karkasivat ohi. Raikun pelitilanteiden hyökkäykset pysäytettiin käytännössä ennen todellisia maalipaikkoja, mutta hyökkäyksistä seuranneet erikoistilanteet olivat pari kertaa vaarallisia.

Toisen puoliajan 10. minuutilla Raiku meni sitten 1–0-johtoon. Se sai keskialueelta vapaapotkun, johon vierasjoukkue ei ollut tarpeeksi hereillä. Pallo lähetettiin nopeasti pitkänä matkaan, minkä myötä laidalta irtosi pelaaja puolittain karkuun laukoen lopulta pallon maaliin.

Maalin myötä pelinkuvaksi muodostui, että pallonhallinta oli enimmäkseen PAVElla, joka yritti murtaa Raikun puolustusmiehitystä päästäkseen maalipaikoille. Niille kyllä muutaman kerran päästiin, mutta maalivahti jatkoi hyviä otteitaan torjuen maalia kohti suuntautuneet vedot, moni vedoista suuntautui tosin edelleen ohi. Kerran yksi rautavaaralaisista oli jo itse ohjata pallon verkkoon, mutta joukkuekaveri pelasti pallon lähes maaliviivalta.

Raiku aiheutti välillä painetta PAVE-päätyyn, mutta ilman mainittavia tuloksia. Vetoja kohti maalia ei tullut yhtä enempää.

Lopulta 88. minuutilla PAVEn onnistui vihdoin tasoittaa peli. Vapaapotkun jälkitilannehässäkästä vasta kentälle vaihdettu Jamil Jammo laukoi pelivälineen läheltä maaliin. Maali oli miehelle ensimmäinen sarjamaali PAVE-paidassa.

Loppuhetkillä ei sitten maalitilanteita enää kehkeytynyt, joten pistejako oli valmis. Voitto olisi voinut mennä kummalle tahansa, joten piste tuskin tyydytti täysin kumpaakaan.

Seuraava PAVEn ottelu tulee jo kolmen päivän tauon jälkeen, kun kalenterissa on vieraspeli Kuopiossa. Vastassa tiistaina 30.5. on kärkijoukkue Kings SC.