Arkistosta vuodelta 2018

Keskiviikkona PAVE kohtasi Juankoskella Pyrkivän ja haki ottelusta kauden ensimmäiset vieraspisteensä, kun JuPy kaatui maalein 5–0 (4–0). Vieraat olivat ottelussa selvästi edellä ja ottelu ratkesikin jo varhaisessa vaiheessa.

Useampi vuosi olikin jo vierähtänyt PAVEn edellisestä Juankosken-vierailusta. Juankosken uusi tekonurmikenttä on kooltaan vähän Iisalmen hallia suurempi, joten Kankaan Liikuntapuistoon verrattuna tilaa on rutkasti vähemmän ja tilanteet voivat aaltoilla nopeastikin päädystä päätyyn. Muutos oli siis melkoinen parin Kankaan pelin jälkeen.

Kauan ei totuttelu kuitenkaan kestänyt. Maalihanat aukesivat nopeasti, kun seitsemännellä minuutilla Anssi Lipponen laukoi keskialueen vapaapotkun komeasti suoraan maalin ylänurkkaan. Neljä minuuttia myöhemmin Jeri Saastamoinen pääsi laukomaan pallon maaliin boksin sisältä Oskari Mustosen syötöstä.

Vain minuutin päästä harhasyöttö vapautti Miika Riiholan yksin läpi, eikä mies erehtynyt laukoessaan pelivälineen alanurkkaan. Näin PAVE johti 12 minuutin pelin jälkeen jo 3–0.

Jakson puolivälissä PAVElle tuomittiin rangaistuspotku, kun iisalmelaispelaaja kaadettiin 16-alueella. Edelleen kuitenkin sarjakauden ensimmäinen rangaistuspotkumaali antaa odottaa itseään, sillä ylärimaa lähemmäs ei vieläkään päästy.

Hetki ennen taukovihellystä Tuomas Halonen sai pallon boksin tuntumassa, kiersi maalivahdin ja vei vierailijat 4–0-johtoon. Maali oli miehelle ensimmäinen sarjamaali PAVEn paidassa.

Toisella jaksolla maalihurjastelu tyyntyi, eikä enää nähty kuin yksi osuma. Halonen laukoi 57. minuutilla 16-rajan takaa tarkan kudin maalin nurkkaan ja lukemiksi 5–0. Maalisyötön tarjoili Miro Luoma.

Maalipaikkoja jäi iisalmelaisilta käyttämättä useampi, joukossa pari avopaikkaa, mutta toisaalta oma maali saatiin taas pidettyä puhtaana. JuPyllä oli muutama vaarallinen tilanne, mutta PAVE puolusti hyvin ja varmasti pelannut maalivahti Asse Martikainen hoiti loput kirjaten kauden kolmannen nollapelinsä.

Toukokuussa PAVE pelasi yhteensä viisi ottelua, joista otettiin neljä voittoa ja yksi tappio, mikä oikeuttaa tällä hetkellä sarjan kärkikastiin. Viiden tekonurmipelin jälkeen PAVE pelaa seuraavan pelinsä jo vihdoin nurmella. Perjantaina 8.6. keltapaidat kohtaavat kuopiolaisen LiPan Sankariniemellä.