Arkistosta vuodelta 2018

Perjantai 8.6. oli ympyröitynä isolla kynällä PAVEn ottelukalenterissa, sillä vuorossa oli vihdoin peli Sankariniemen kotinurmella – ja nurmella ylipäänsä. Veikot jatkoivat kotivoittojen putkeaan ja voittivat kuopiolaisen LiPan numeroin 2–0 (1–0).

Ottelua käytiin isäntien otteessa, mutta kun tie maalintekoon LiPan tiiviin ryhmityksen läpi ei meinannut aueta alun jälkeen, kapealla ringillä matkassa ollut vastustaja roikkui yhden maalin pelissä mukana loppuhetkille asti.

Aivan alkuminuuteilla PAVE loi heti kaksi hyvää maalipaikkaa boksin sisälle, mutta LiPa-vahti torjui molemmat.

Sitten 13. minuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon erikoisella mutta sitäkin hienommalla maalilla, kun keltapaidat paineistivat LiPan puolustuksen avausyritystä. Tuomas Halonen katkaisi taidokkaasti kuopiolaispuolustajan syöttöyrityksen jalalla selkänsä takaa laukoen samalla pallon reilusta parista kymmenestä metristä suoraan maaliin ohi ulkona olleen maalivahdin.

Alun jälkeen isäntien painostus hieman seestyi ja kunnolliset maalitilanteet antoivat vielä odottaa itseään. PAVE piti palloa, mutta murtautuminen maalipaikoille sumpun läpi oli työn takana. Vastustaja puolusti alhaalta pyrkien sitten vastaiskuihin. LiPalla oli avauspuoliajalla pari vaarallisenpuoleista tilannetta, jotka viime kädessä hoiti kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut maalivahti Joonas Piippo.

Maalipaikkoja alkoi PAVElle aueta enemmän sitten toisella puoliajalla. Tunnin paikkeilla isännillä oli kolme hyvää saumaa johdon kasvattamiseen, vaarallisimman niistä hoiti puolustaja siivoamalla pallon maaliviivalta. 81 minuutin kohdalla laukaus kävi jo tolpassa. Edelleen kuitenkin mentiin 1–0-tilanteessa Sankkurin kellon lähestyessä täyttä aikaa.

Vierailijat olivat entistä enemmän puolustuskannalla, mutta silti pari mahdollisuutta tasoitukseen löytyi erikoistilanteista. LiPa sai 88. minuutilla huippusauman, kun sille puhallettiin vapaapotku 16-rajan liepeiltä. Veto otti osumaa muuriin, ja Piippo vangitsi pallon hyppysiinsä.

Ottelulle saatiin iisalmelaisittain vielä hieno loppunäytös viimeisellä minuutilla, kun vihdoin peliväline löysi tiensä toisenkin kerran vierasjoukkueen verkkoon. PAVEen juuri liittynyt Miika Luoma vaihdettiin lopussa kentälle, ja mies debytoi keltanutussa tekemällä heti maalin. Aleksi Räsänen riisti pallon kuopiolaispelaajalta ja keskitti laidalta maalin eteen, josta Luoma heittäytyen puski komeasti pallon verkkoon ja taululle lukemiksi 2–0.

Näin kotijoukkue lopulta kirjasi ansaitun voiton kahdella komealla maalilla.

Keltapaidat ottivat kauden neljännen kotivoittonsa ja pitivät maalinsa puhtaana kolmannessa perättäisessä ottelussa. Sarjasta on kolmannes pelattu ja PAVE on taulukossa toisena LehPa yj:n jälkeen, molemmilla on 15 pistettä kuudesta ottelusta. Kolmantena on Kuopion Elo 13 pisteellään.

Ennen juhannustaukoa PAVE pelaa vielä yhden ottelun. Keskiviikkona 13.6. edessä on reissu Kuopioon Elon vieraaksi.