Arkistosta vuodelta 2017

Lauantaina Sankariniemellä nähtiin varsin yksipuolinen näytös, kun PAVE voitti JIPPOn reservijoukkueen suurimaalisesti 9–1 (3–1). Eniten vastustajan maaliverkkoa venytti Samu Vidgren tehden neljä osumaa.

Joensuulaiset olivat saaneet haalittua reissulleen mukaan tasan 11 pelaajaa ja mm. joukkueenjohtoa oli tositoimissa kentällä. Aivan alkua lukuun ottamatta ottelu olikin PAVEn selvää hallintaa ja lukemat repesivät suuriksi toisen jakson alkupuolella.

Iltapäivän maalinteon aloitti kuitenkin vierasjoukkue 11. minuutilla. PAVEn puolustajan syöttö karkasi suoraan vieraiden pelaajan jalkaan ja joensuulaishyökkääjä kirmasi yksin läpi pamauttaen pallon läheltä verkkoon.

PAVEn hyökkääjät juonivat isäntien tasoitusmaalin 18. minuutilla. Simo Rothin nosto löysi takatolpalta Vidgrenin, joka ohjasi pallon maaliin. Tasoituksen jälkeen tahkottiin 20 minuuttia maaleitta, kunnes 38. minuutilla Vidgren päätti pitkän hyökkäyksen painavalla matalalla laukauksella, joka painui noin 20 metristä verkkoon.

Muutama minuutti myöhemmin Lucas Leinonen teki ensimmäisen sarjapelimaalinsa keltapaidassa. Roth ja Oskari Mustonen koettelivat molemmat vedoillaan maalivahtia, ja Leinonen törkkäsi jälkimmäisen paluupallon läheltä maaliin. Tauolle mentiin näin 3–1-numeroin.

Sitten toisen jakson alussa alkoi kotijoukkueen maalitalkoot, kun PAVE teki noin kymmeneen minuuttiin neljä maalia. Samu Vidgren kaadettiin 51. minuutilla maalintekotilanteessa 16-alueella ja mies itse laukoi rangaistuspotkun varmasti maalin kattoon.

Kaksi minuuttia myöhemmin Jeri Saastamoinen keskitti vasemmalta matalan pallon maalin edustalle, missä pallo tuli Mustoselle, joka pamautti pelivälineen sitten komeasti ylänurkkaan.

61. minuutilla pallo kulki Vidgrenin ja Mustosen kautta Rothille 16-alueen laidalle, mistä Roth laukoi tarkan matalan vedon taka-alanurkkaan.

Minuutti myöhemmin Jamil Jammo oli laidalta puolittain läpiajossa ja antoi epäitsekkäästi poikkisyötön maalin eteen juosseelle Lucas Leinoselle, joka täräytti pallon maaliin. Näin tilanne reilun tunnin kohdalla oli jo 7–1.

Vidgrenin ottelun neljäs osuma tuli hienolla roikotuksella reilusta 20 metristä yli maalivahdin 71. minuutilla.

83. minuutilla Anssi Lipponen riisti pallon vastustajalta keskialueella, haki seinäsyötön Vidgreniltä, kuljetti pallon kohti maalia harhauttaen puolustajan ja laukoi pallon ohi maalivahdin. Tämä jäi ottelun viimeiseksi osumaksi, joten lopputulokseksi kirjautui 9–1.

Jos kausi on ollut PAVElle toisinaan nihkeää maalinteon suhteen, niin nyt ainakin saatiin maalisaldoa kaunisteltua. Keltapaitojen puolustus ja maalivahti Joonas Piippo pääsivät melkoisen helpolla, vaikkei täysin töittä selvinneetkään. Toisella jaksolla pelin jo ratkettua joensuulaisillakin oli pari puolittaista maalipaikkaa.

Voiton myötä PAVEn pistesarake näyttää lukemaa 27 ja iisalmelaiset ovat sijalla neljä, kun kaikilla joukkueilla on kaksi ottelua pelaamatta. Seuraavaksi on vuorossa kauden viimeinen vieraspeli, kun PAVE matkaa Siilinjärven Toivalaan sarjassa toisena olevan ToUn vieraaksi perjantaina 8.9.