Arkistosta vuodelta 2019

Sarjakärki FC Blackbird oli PAVEa parempi maalein 5–0 (4–0) perjantaina Jyväskylässä.

Kotijoukkue oli koko pelin vieraitaan edellä Viitaniemen tekonurmella käydyssä kamppailussa. PAVE oli puolustuskannalla, mutta vieraillakin oli jokunen maalipaikka. Paremmasta osapuolesta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä. Varsinkin avausjakso oli isäntien näytöstä. Avausmaali syntyi jo 7. minuutilla laidalta pelatun kuvion päätteeksi.

Veikkojen musta hetki osui sitten puolen tunnin kohdille, kun Blackbird teki minuutin sisään kaksi osumaa. Ensimmäinen tuli pallonmenetystä seuranneesta pystysyötöstä, jonka PAVE-vahti yritti katkaista törmäten kuitenkin hyökkääjään rangasituspotkun arvoisesti. Näin isännät menivät rangaistuspotkusta 2–0-johtoon. Pian maalia seuranneen aloituspallon jälkeen PAVEn puolustajan palautus maalivahdille epäonnistui pahasti, kun vastustaja kerkesi siihen ensin ja teki taululle lukemiksi 3–0 kuin lahjana.

PAVEn jakson paras maalipaikka syntyi pari minuuttia myöhemmin, mutta Blackbird-veskari venytti sormensa Samu Vidgrenin laukauksen tielle.

Hetki ennen taukoa taululle kirjattiin vielä lukemat 4–0. Blackbird hyödynsi harhasyötön hyökkäysalueellaan ja pelasi hyvällä syöttökuviolla maalipaikan boksiin 44. minuutilla.

Toisella puolikkaalla peli oli sitten hieman tasaisempaa. Vaikka vieraat olivat paremmin pelissä kiinni, kuskin paikalla jatkoi edelleen kotijoukkue. PAVEn maalilla Joonas Piippo esitti nipun mainioita torjuntoja. Blackbird onnistui maalinteossa silti vielä kertaalleen. Kotijoukkueen pelaaja riisti pallon puolustusalueellaan ja nopea vastahyökkäys vapautti jyväskyläläispelaajan laukomaan keskeltä loppulukemat 82. minuutilla.

PAVElla oli toisella jaksolla hyviä hyökkäysten aihioita, joita ei kuitenkaan onnistuttu viemään päätökseen asti. Paras paikka tuli erikoistilannetta seuranneesta Konsta Kääriäisen kaukolaukauksesta, jonka maalivahti kuitenkin vangitsi hyppysiinsä.

Seuraavana PAVE kohtaa kotikentällä SC Riverballin. Kamppailu joensuulaisia vastaan käydään Sankkurilla perjantaina 5.7.