Iisalmen Sanomat kirjoitti 3.8.2008:

PAVE nousi voittoon surkeallakin pelillä

Jani Haanketo
Iisalmi

Hyvin kautensa jalkapalloilun Kolmosessa aloittanut PAVE Iisalmi on esiintynyt tällä kaudella kotiyleisönsä edessä vaisusti. Kohennusta peliesityksiin ei saatu lauantainakaan Sankariniemellä, vaikka joukkue pystyikin nousemaan viime hetkillä 3–2 (1–1) -voittoon Lehmon Pallosta.

Voitto on aina voitto ja tuo kolme pistettä, mutta tapa millä se tuli ei iisalmelaisia kyllä mairittele.

Edellisottelunsa 14–0 joensuulaiselle Riverballille hävinnyt LehPa oli vaikeuksissa jo otteluun lähdettäessä, sillä joukkueelta marssi kentälle ainoastaan kymmenen pelaajaa. Lisäksi Jussi Aarnio vielä pelasi ontuen kentällä, joten PAVE pääsi koko 90 minuuttisen pelaamaan jopa kahden miehen ylivoimalla.

Liekö helpon ottelun maku ollut suussa jo otteluun lähdettäessä, mutta kovin kepoisella asenteella kotijoukkue kentällä esiintyi. Lisäksi kun vieraiden asettama sumppupuolustus tuotti päänvaivaa kotijoukkueen hyökkäyksen rakenteluille, niin PAVEn pelaajien suut alkoivat käydä kovempaan tahtiin kuin jalat.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon 37. minuutilla. LehPan harvoista hyökkäyksistä yksi tuli vasemmalta laidalta ja maalivahti Pasi Tenhusen pudottamaan keskityspalloon ainoa mustapaita Juha Räty ehti ensimmäisenä palloon kolmen pavelaisen katsellessa vierestä.

42. minuutilla PAVE sai mahdollisuuden tasoitukseen, mutta Jonne Räisäsen käsivirheestä tuomitun rangaistuspotkun maalivahti Mikko Hyttinen torjui.

Minuutti ennen jakson päättymistä PAVE nousi tasoihin. Aku Tuovisen kierteinen kulmapotku tuli etutolpalle, josta Esa Kauppinen ohjasi sen sisään.

Toisella jaksolla PAVE yritti vimmatusti johto-osumaa, jonka se saikin 79. minuutilla. Marko Kurikka laukoi pallon 20 metristä tulleesta vapaapotkusta muurin yli verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin toisessa päässä Kurikka yritti kantapäällään purkaa LehPan kulmasta jäänyttä irtopalloa, mutta veti hudin. Tästä seuranneesta tilanteesta Harri Tolvanen iski maalin edestä tasoituksen.

PAVEn pelastajaksi nousi vaihtopelaajana kentälle tullut brasilialainen Fabio de Santana. Pelikello näytti jo 89 minuuttia, kun Fabio nousi komeasti puskuun Jarno Laitisen keskitykseen ja pallo painui etukulmaan.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen oli tyytyväinen pisteisiin, muttei peliesitykseen.

– Kun vastustaja sumputtaa, niin silloin on maalinteko aina vaikeata. Yritettiin hallita peliä koko ajan, mutta kun keskialueen pelimme ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, niin LehPan vastaiskuista tuli aina pahoja. Kyllä jätkät yrittivät – tai ainakin muutama yritti – ottelussa loppuun saakka, ja voitto tästä haluttiin.

– Meillä on sarjan paras vierastilasto. Kotipelit ovat ehkä tökkineet sen takia, että Iisalmen pelit ovat meille kuin vierasotteluita, sillä suurin osa pelaajistamme tulee Kuopiosta, Kukkonen totesi.

PAVE - LehPa 3-2 (1-1)

PAVEn maalit: 44min 1-1 Esa Kauppinen (Aku Tuovinen), 79min 2-1 Marko Kurikka, 89min 3-2 Fabio de Santana (Jarno Laitinen)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Jarno Laitinen, Tapio Merkkiniemi (46min Aleksi Hartikainen), Petri Hätinen, Toni Heiskanen (V 45min), Esa Kauppinen (V 73min), Mikko Tervonen (C) (70min Fabio de Santana), Aku Tuovinen, Marko Kurikka, Jonne Räisänen (90min Heikki Korkalainen), Riku Venäläinen