Arkistosta vuodelta 2018

Keltapaidat ottivat viidennen peräkkäisen voittonsa, kun joukkue kaatoi perjantaina Sankariniemellä Nilsiän Pallo-Haukat lukemin 3–2 (1–1). Sarjajumbo oli lähellä yllätystä loppuminuuteille asti, kun se kampesi kaksi kertaa tasoihin, kunnes Jeri Saastamoinen laukoi iisalmelaisten voittomaalin 86. minuutilla.

PAVEn kokoonpanossa oli jälleen monta muutosta edellispeliin verrattuna, mutta hyvä nippu oli taas jalkeilla. Kotijoukkue hallitsi palloa, kun taas vieraat pelasivat puolustuksen kautta ja hakivat sitten vastaiskuja. Kuten viime kotipelissäkin, vastassa oli puolustusmuuri, jonka läpäiseminen vaati ison työn.

PAVE loi silti jo avauspuoliajalla puolenkymmentä hyvää maalisaumaa, mutta vedot viuhuivat ohi tai yli ja loput koppasi kuopiolaisten vireessä ollut maalivahti. Yhden paikan PAVE kuitenkin sai vietyä maaliin asti.

Pelikellon 14. minuutilla PAVE pelasi laidan kautta kuvion, jonka päätteeksi kapteenin nauhaa ottelussa kantanut Tuomas Halonen vapautti Toni Nousiaisen vetopaikkaan boksin sisälle. Laukaus meni maalivahdin käsien kautta tolppaan, josta tulleen paluupallon sitten Miika Riihola niittasi verkkoon.

Vastustaja käytti tehokkaasti puoliajan ainoan paikkansa 39. minuutilla. Pitkänä annettu vapaapotku puskettiin maaliin boksin sisältä. Näin taukotilanteeksi jäi 1–1.

Toisen puoliajan 7. minuutilla Saastamoinen katkaisi ylhäällä NP-H:n syötön, mistä sitten Simo Roth vei keltapaidat 2–1-johtoon hienolla alanurkkavedollaan 16-rajan takaa. Mutta niin vain vieraat vielä väänsivät tasoihin kymmenisen minuuttia myöhemmin rangaistuspotkusta, kun puolittain läpi ollut kuopiolaispelaaja kaadettiin boksissa.

Sankkurin kotiyleisö pääsi tuulettamaan voitto-osumaa muutama minuutti ennen loppua. PAVElla oli hyvin pelattu hyökkäys laitaa myöten, joka päättyi Saastamoisen laukaukseen, mutta sen maalivahti vielä torjui. Halonen ja Lucas Leinonen juonivat tilannetta seuranneen kulmapotkun lyhyenä ja Halonen keskitti pelivälineen maalille. Palloon hyppäsi Simo Kokkonen puolustajan ahdistamana, mistä pallo sitten tuli Jeri Saastamoiselle ja hyvä veto painui vastustamattomasti alanurkkaan.

PAVE vei peliä, mutta myös vastustajalla oli saumansa vastaiskuistaan. Ottelusta kehkeytyi lopulta sarjasijoituksiin nähden tasaisempi, mikä ei kuitenkaan ollut kovin suuri yllätys, koska kuopiolaisjoukkueen kanssa on pelattu aiempina kausina kiivaitakin vääntöjä.

Veikot siis jatkoivat hieman nihkeämmälläkin esityksellä voittoputkeaan. PAVElla on yksi ottelu jäljellä kevätkierrosta, jonka viimeinen koitos on tulevana torstaina 5.7. Riistavedellä AC BARCAa vastaan.