Arkistosta vuodelta 2015

PAVE reissasi lauantaina Nelosen otteluun Joensuuhun, jossa vastaan asettui Joensuun Palloseuran kakkosjoukkue. Kolme sarjapistettä lähti iisalmelaisten mukaan, kun lopputulos merkittiin luvuin 1–5 (1–4).

Koillispuiston tekonurmella pelattuun ottelun alkuun kotijoukkue tuli pirteämmin, minkä lisäksi pavelaiset hakivat alussa tuntumaa kentän luonteeseen. JoPS/2 loi ensimmäisellä kymmenminuuttisella hyökkäykset PAVEn päätyyn, mistä seurasi myös pari kulmapotkua. Keltapaidat hoitivat JoPS/2:n vahvan alun, pääsivät itsekin peliin sisään ja painopiste alkoi kääntyä toiseen päätyyn.

Ottelun avausmaali tehtiin 14. minuutilla. Oskari Mustonen ohjasi alakerran avauksen keskikentällä Antti Intoselle, jonka juuri oikein ajoitettu pystysyöttö tarjosi Simo Rothille avoimen maalipaikan ja hyökkääjä ampui varmasti pallon boksista maaliin.

Maalia seurasi PAVEn vahva jakso, jonka aikana luotiin useampi maalipaikka. Laitapakki Kari Huttusen hyvä nousu pallollisena vetopaikkaan tuotti kulmapotkun maalivahdin torjunnan kautta. Mustonen antoi sitten kulmapotkun ja Aleksi Hartikainen puski hienosti etualueelta pallon maalin kattoon; PAVE johti 2–0 29. minuutilla.

Mutta JoPS/2 teki pian kavennuksen, kun 33. minuutilla keltaisten harhasyöttö keskialueella kostautui hyvin laidan kautta pelattuna nopeana hyökkäyksenä, jonka päätti Janne Savolaisen veto maaliin poikittaissyötöstä maalin edessä.

Nopeasti kuitenkin PAVE siirtyi taas kahden maalin karkumatkalle, sillä 35. peliminuutilla tilanne oli 1–3. Roth otti vastaan rajaheiton ja syötti keskelle Intoselle, joka sitten pamautti komean kaukovedon noin paristakymmenestä metristä maalin kattoon.

Hetki ennen taukoa joensuulaismaalivahti liukui 16-alueen nurkalla palloonehtimiskilpailussa Mustosen nurin ja tuomari osoitti rangaistuspotkua. Jari Leinonen laukoi pilkulta keltapaidoille 4–1-taukojohdon.

Ensimmäinen puoliaika oli iisalmelaisjoukkueelta alun jälkeen hyvää peliä ja se hallitsi palloa. Toinen puolisko oli kokonaisuutena tasaisempaa. Alussa oli kaksi mainiota PAVEn maalipaikkaa, joista ei kuitenkaan saatu lisäosumaa. Noin vartin kohdalla JoPS/2 sai erikoistilanteen jälkeen tuikattua pallon maaliin, mutta se hylättiin paitsion vuoksi. Viitisen minuuttia myöhemmin maalivahti Joonas Piippo kurkotti kaukolaukauksen tielle ja sai torjuttua pallon yli maalin.

Toisessa päässä PAVElle syntyi myös omat tilanteensa, mikä tuotti tulosta sitten 80. minuutilla. Rothia rikottiin hieman 16-rajan ulkopuolella, mistä PAVE sai vapaapotkun. Roth laukoi itse vaparin komeasti painavana vetona alanurkkaan. Aivan loppuminuuteilla JoPS/2 loi vielä pari vaarallista tilannetta, mutta maalilaukausta niistä se ei enää saanut.

Keltaiset hakivat ansaitun voiton vieraista ja majailevat kolmantena sarjataulukossa, kun kautta on jäljellä kaksi ottelua. Seuraava ottelu eli viimeinen kotipeli pelataan Sankariniemellä perjantaina 11.9. KuKia vastaan.