Arkistosta vuodelta 2010

Sunnuntaina 29.8. PAVE pelasi Viitosen alkulohkon viimeisen ottelunsa, kun ToU/2 Toivalasta saapui iisalmelaisten vieraaksi Kangaslammin nurmelle. Vaikka ottelulla ei ollut enää merkitystä PAVEn sarjasijoituksen kannalta, kotijoukkue pelasi pirteästi ja voitti ottelun maalein 4–0 (2–0).

PAVElla oli terävä alku ottelussa. Alun hyökkäykset tuottivat tulosta 9. minuutilla, kun laitalinkki Jari Ollikainen nousi vahvasti vasemmalta kohti maalia ja laukoi. ToU/2:n maalivahti torjui vedon, mutta kun puolustus ei saanut siivottua palloa pois, PAVEn puolustaja Jussi Antikainen laittoi paluupallon tyhjään maaliin.

Viisi minuuttia edellisestä pallo tuli Ollikaisen pitkästä sivurajaheitosta maalin edustalle Samuli Laitiselle, joka sijoitti pallon maaliin.

Kotijoukkueen liike hieman passivoitui nopeasti tulleiden maalien jälkeen, jolloin ToU/2 sai otetta. Se ei kuitenkaan tahtonut millään löytää aukkoa PAVEn puolustuksesta. Muutaman kerran maalivahti Harri Korolainen kuitenkin joutui torjuntatöihin ja hoiti ne varmasti.

Toiselle jaksolle PAVE sai taas oman pelinsä vauhtiin. Toinenkin ottelun puolikas alkoi hyvin, kun Laitinen teki toisen maalinsa 51. minuutilla. Laitalinkki sai hyvän pystysyötön keskikentältä Petri Kalannilta ja ampui oikealta tarkan vedon taka-alanurkkaan.

Neljäs maali syntyi 65. minuutilla. Kärkimiehenä pelannut kapteeni Aku Tuovinen irtosi läpiajoon jälleen Kalannin syötöstä. Tuovinen nosti roikkupallon yli ToU-vahdin, jonka käsien kautta pallo lopulta putosi maaliin.

PAVEn maalivahdit Harri Korolainen ja Petri Ekholm pelasivat ottelun puoliksi. Myös toisella jaksolla maali pysyi puhtaana. Vaarallisimmat paikat Ekholm selvitti mainiosti ja jakson loppua kohden torjuntahommia oli yhä harvemmin.

ToU/2:n nuori joukkue ei pystynyt haastamaan iisalmelaisia voitosta tällä kertaa, toisin kuin kevätkierroksella. Lopulta ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

PAVE sijoittui Viitosen C-lohkossa toiseksi 25 pisteen saldolla jääden lohkovoittaja SiPS/2:sta viisi pistettä. Yhteensä 12 ottelusta voittoja tuli kahdeksan, tasapelejä yksi ja tappioita kolme kappaletta. PAVE voitti kaikki kuusi kotiotteluaan.

PAVEn pelit jatkuvat seuraavaksi Viitosen loppusarjassa, jossa karsitaan Neloseen noususta. Loppusarja alkaa PAVEn osalta kotiottelulla pieksämäkeläistä Huuhan Palloa vastaan. PAVE kohtaa Viitosen B-lohkon voittajan sunnuntaina 5.9. klo 13 Kangaslammilla.

PAVE - ToU/2 4-0 (2-0)

1-0 9min Antikainen (Ollikainen)
2-0 14min Laitinen (Ollikainen)
3-0 51min Laitinen (Kalanti)
4-0 65min Tuovinen (Kalanti)