Arkistosta vuodelta 2014

Image

Puijon Pallo voitti PAVEn perjantaina Kuopion Lippumäen tekonurmella maalein 3–2 (1–1). PAVE aloitti hyvin, mutta toinen puoliaika tuotti niukan tappion.

Vastassa oli nippu kokeneita pelureita. PuPa löi Viitosen loppusarjaan hynttyyt yhteen toisen Viitosen kuopiolaisjoukkue Zulimanien kanssa. Lohkossaan kolmanneksi jäänyt PuPa sai paikan loppusarjaan muiden kieltäytymisen kautta.

PAVE lähti vieraspeliin hyvistä lähtökohdista, sillä mukana oli kuusi vaihtomiestä. Ottelu oli siitä harvinainen, että PAVE pelasi muulla kuin keltapaidalla ensi kerran sitten vuoden 2008, sillä vastustajalla oli samanvärinen pelipaita.

Jälleen iisalmelaiset aloittivat ottelun vahvasti halliten kenttätapahtumia ja luoden hyviä maalitilanteita. Yksi paikoista hyödynnettiin, kun 18. minuutilla sinipaitainen joukkue pelasi mainion hyökkäyskuvion, joka päättyi maalin edessä Aleksi Hartikaisen saksipotkuun. Pallo pamahti tolppaan, mutta Kari Huttunen laukoi paluupallon maaliin.

Lisää maaleja ei puoliajalla saatu parista tuhannen taalan paikastakaan. Vastustajan maalivahti oli myös vireessä. Ottelun hallinta alkoi sitten tasoittua puoliajan lopulla. PuPa tasoittikin vastaiskulla PAVEn erikoistilanteen jälkeen. Nousu laidalta ja keskitys tuottivat puskumaalin takatolpalta 40. minuutilla.

Vähän ennen taukoa maalivahti Harri Korolainen loukkaantui törmättyään vastustajan kanssa ja joutui jättämään kentän. Loppupelin maalissa pelasi Petri Ekholm.

Ote pelistä siirtyi toisella jaksolla pikku hiljaa kotijoukkueen puolelle. PAVE ei päässyt enää kontrolloidusti rakentamaan hyökkäyksiä ja piristynyt PuPa kehitti välillä painetta PAVEn päätyyn, muttei senkään onnistunut päästä kunnon maalipaikoille kaukolaukauksia lähemmäs.

Sitten oman pään harhasyötöstä alkanut tilanne päättyi 2–1-maaliin 68. minuutilla. Syötönkatkoa seurannut keskityspallo jäi pyörimään maalinsuulle ja PuPa-peluri tuikkasi sen helposti maalin.

Kotijoukkue pelasi johtoasemassa vahvasti pitäen PAVEn etäällä maalistaan, mutta muutaman maalipaikan tasoitukseen PAVE onnistui silti luomaan. Tulosta syntyi viimein 86. minuutilla Jari Ollikaisen syöttäessä Antti Intosen puolustuslinjan välistä yksin läpi, eikä Intonen erehtynyt harhauttaessaan veskarin sivuun ja sijoittaessaan pelivälineen maaliin.

Mutta ei saanut PAVE pelistä pistettäkään mukaan, sillä PuPa iski vielä voittomaalin seuraavasta tilanteesta. Kulmapotku siivottiin maalin edestä takaisin antajalleen, joka keskitti taas maalille. Pallo tuli kuin tarjottimella pupalaiselle, joka sai laittaa pallon läheltä verkkoon.

Hässäkkää saatiin lopussa vielä vastustajan maalille, muttei kunnon tasoituspaikkaa enää siunaantunut.

Ottelu oli taas pavelaisittain kovin kaksijakoinen pirteän alkupuolikkaan kääntyessä häviöksi. Vastustaja oli tosi tehokas paikoissaan ja jo vähintään siksi voittonsa arvoinen.

Lauantaina 27.9. on vuorossa kauden viimeinen ja samalla kaukaisin vierasottelu, kun PAVE matkustaa Lehmoon kohtaamaan LehPa/2:n.

PuPa - PAVE 3-2 (1-1)