PAVEn kokoonpano: Juha Ovaskainen, Pasi Korhonen, Jouni Kasurinen, Marko Kärkkäinen, Ville Hakkarainen (85. Janne Räsänen), Timo Ryynänen (45. Lasse Koponen, 75. Marko Remes), Pasi Hiltunen, Mikko Tervonen (82. Aleksi Hartikainen), Aku Tuovinen, Hannu Luttinen, Jarmo Kauppinen

Iisalmen Sanomat kirjoitti 2.9.2006 seuraavaa:

PAVEn peli repsahti toisella jaksolla

Harri Antikainen
Iisalmi

PAVElla oli jalkapallon kolmosessa mahdollisuus nousta sarjataulukossa aivan Lehmon Pallon kintereille, kun joukkueet pelasivat vastakkain Sankariniemellä. Hyvän alun jälkeen kotijoukkueen pelistä hiipui taistelutahto ja LehPa vei pisteet lukemin 0–3 (0–0).

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat PAVEn hallintaa. Joukkue hallitsi keskialuetta ja sai hyvillä pystysyötöillä aikaiseksi painetta vierasjoukkueen maalille. Todelliset maalintekotilanteet jäivät kuitenkin vähiin.

25 minuutin kohdalla LehPa sai rakennettua muutaman hyvän laukaisupaikan. Maalivahti Juha Ovaskainen poimi nuo laukaukset varmasti, mutta pelin suunta muuttui yhä enemmän vierasjoukkueen kannalta edullisemmaksi.

Ensimmäisen jakson lopussa kotijoukkueella oli kuitenkin paikka mennä 1–0 -johtoon, mutta Jarmo Kauppisen pusku kulmapotkusta meni hiuksenhienosti ohitse maalin.

Toisella jaksolla LehPa vei peliä yhä enemmän. Ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun Sami Ahonen pääsi laukomaan Eero Naakan syötöstä tyhjiin lukemiksi 0–1. Tilanne tosin haiskahti paitsiolta, kun Naakka syötti Ahoselle eteenpäin kaksikon ollessa maalivahti Ovaskaista vastassa. Kuitenkin PAVEn olisi pitänyt pystyä katkaisemaan Naakan hyökkäykseenlähtö aiemmin, sillä mies sai tuoda pallon lähes omalta maaliltaan kohtalaisen vapaasti ylös.

Kuusi minuuttia edellisestä Ahonen laukoi illan toisen osumansa oltuaan rangaistuspilkun tuntumassa aivan vapaana. Tällä kertaa nappisyötön antoi avausjakson vierasjoukkueen maalivahtina pelannut Harri Tolvanen.

Toisen takaiskun jälkeen PAVE nosti joukkojaan yhä enemmän ylös hakien kavennusta, Hannu Luttisen tolppalaukausta lähemmäksi joukkue ei kuitenkaan päässyt. Sensijaan vierasjoukkueelle alkoi sadella liukuhihnalta ylivoimahyökkäyksiä.

Ottelun loppulukemat 0–3 viimeisteli Juuso Hieta laukoen Ahosen syötöstä pallon komeasti yläkulmaan.

Maalivahti Ovaskaista ei yhdestäkään osumasta voi syyttää. Hän oli PAVEn paras pelaaja pitäen joukkuettaan pystyssä useilla hyvillä torjunnoillaan.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen oli harmissaan joukkueen heikosta taisteluasenteesta.

– Erittäin halutonta pelaamista ensimmäisen kerran tällä kaudella. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä löysemmin pelasimme. Meillä oli muutama maalipaikka ja niistä olisi pitänyt saada maalit tehtyä, Kukkonen sanoi.