Arkistosta vuodelta 2019

PAVEn vahva syysvire jatkui perjantaina, kun AC BARCA kukistui Sankkurilla lukemin 5–1 (1–1). Joukkue nousi sarjassa jo kuudenneksi.

Ensimmäinen 45-minuuttinen meni isänniltä vielä hieman hakien, kunnes toisella puolikkaalla sitten hanat aukesivat ja PAVE meni menojaan selvään voittoon. Ottelussa nähtiin paljon maaleja, mutta monta paikkaa jäi käyttämättäkin.

Alkuminuuteilla BARCAn maalivahti teki kaksi huippupelastusta lähitorjunnoillaan. Vieraat ehtivät sitten ensin tulostaululle, kun 23. minuutilla BARCAn hyökkääjä pääsi tuikkaamaan keskityksen verkkoon. Vierailla oli myös pari muuta vaarallista paikkaa, jotka isäntien onnistui kuitenkin selvittää viime tingassa.

PAVE teki sitten tasoituksen todellisella ”pukukoppimaalilla” ennen taukoa. Anssi Lipposen millimetrin tarkka keskityspallo tavoitti maalilta Samu Vidgrenin, joka puski isännät tasoihin juuri ennen taukovihellystä.

Keltapaidat palasivat kopista paremmalla sykkeellä ja saivat pelin hallintaansa. Tulosta tuli 53. minuutilla hienolla osumalla, joka jäi lopulta voittomaaliksi. Hyvin pelattu hyökkäys päättyi maaliin, kun Simo Härkönen keskitti maalin edustalle, jossa Aleksi Räsänen ohjasi suoraan juoksusta pelivälineen verkkoon.

Viisi minuuttia myöhemmin tulostaululle piirtyi jo 3–1 , kun Räsänen lähetti kulmapotkun matkaan ja Antti Kauppinen oli jälleen korkeimmalla ilmassa ohjaten etutolpalta pallon maaliin.

Ottelu ratkesi viimeistään 80 minuutin kohdalla, jolloin PAVE sai kaksi maalia parin minuutin sisään. Ensin Tuomas Halonen teki vahvan nousun ja syötti tekopaikan boksiin Toni Nousiaiselle, joka ei kuitenkaan ennättänyt laukomaan, kun puolustaja epäonnekseen liukui pallon omaan maaliin. Sitten puolestaan Konsta Kääriäinen esitti hienon soolokuljetuksen ja syötti takaviistoon Haloselle, joka jatkoi vielä sivulle Nousiaiselle, jonka komea veto painui voimalla alanurkkaan.

Hyviä maalitilanteita tuli keltapaidoille vielä lisääkin. Vieraiden maalivahti poimi mm. yhden läpiajon ja muutaman muun laukauksen. AC BARCA ei saanut toisella jaksolla yhtä hyviä saumoja kuin ensimmäisellä, mutta Asse Martikainen joutui kuitenkin tekemään pari tärkeää torjuntaa.

Voitto nosti PAVEn pistesaldon 19:ään. Pisteputki on nyt seitsemän ottelun mittainen. Kaikkiaan mennyt reilu kuukausi Kings-voitosta lähtien (26.7.) on ollut mahtava nousu jumbosijalta keskikastiin, pisteitä on tullut 17.

Ottelu oli toiseksi viimeinen kotona, yhteensä pelejä on jäljellä neljä. Ensi lauantaina PAVE suuntaa Joensuuhun SC Riverballin vieraaksi.