Arkistosta vuodelta 2016

PAVE starttasi Nelosen kautensa perjantai-iltana lähes helteisellä Kankaan tekonurmella, kun vastaan oli saapunut FC Nekkarin Pallo Varkaudesta. Kamppailu päättyi tasatulokseen 1–1 (0–0).

Ottelun alussa pidettiin minuutin hiljainen hetki ja PAVE pelasi surunauhoissa kunnioittaen hiljattain edesmenneen monivuotisen PAVEn seura-aktiivin ja iisalmelaisen jalkapallotoimijan Reima Tikkasen muistoa.

Vierailija aloitti vahvasti ja loi alkuvartin aikana hyvät maalipaikat, mutta PAVE-maalia vartioinut, keltapaitojen illan paras Asse Martikainen oli heti terävänä alusta saakka torjuen varmasti kaikki yritykset.

Ensimmäisen jakson edetessä kotijoukkue sai paremmin juonesta kiinni ja loi tilanteita hyökkäyspäähän. Valtaosin ne eivät kuitenkaan kantaneet maalitilanteisiin saakka, kun viimeiset ratkaisevat syötöt ja keskitykset eivät löytäneet joukkuekaveria. Muutama maalipaikka PAVElle kuitenkin avauspuolikkaalla tuli, mutta ne vastustajan maalivahti hoiti.

Toisella jaksolla peli aaltoili päädystä päätyyn, vaikka vierasjoukkue saikin edelleen hankittua laadukkaampia maalitilanteita. Kymmenen minuuttia oli jaksoa menty, kun FC NePan pelaajan kaukoveto 20 metristä muutti pelaajista suuntaa 16-alueella, mutta vielä ehti Martikainen venyttää sormensa pallon tielle niin, että peliväline osui vain ylärimaan.

PAVEn 1–0-maali 62. minuutilla syntyi pitkän rajaheiton seurauksena. Varkautelaispuolustus otti heiton päineen vastaan, mutta ei saanut siivottua palloa kauemmaksi. Pallo tuli parin keltapaitaisen kautta Simo Rothille, joka sitten laukoi kääntölaukauksella pallon läheltä varmasti maaliin.

Viitisen minuuttia myöhemmin FC NePa sai vapaapotkun läheltä päätyä ja siirto keskelle tuotti hyvän laukauksen, mutta Martikainen teki jälleen pelastuksen ylänurkasta. Hetki edellisestä vierailija teki nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Pavel Klimov karkasi hyvästä pystysyötöstä puolustuslinjalta läpiajoon ja onnistui sijoittamaan pallon maaliin ohi vastaan tulleen PAVE-vahdin; tilanne 1–1 72. minuutilla.

Tasoitusmaali toi vieraille hetkeksi hyvän painostusjakson. Hyökkääjä oli vielä toisenkin kerran puolittain läpi muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa Martikainen peitti laukauksen vastaantulollaan.

Toisellakin jaksolla PAVEn oli hankala murtautua kunnon maalipaikoille, vaikka hyökkäyksiä saatiinkin. Loppuminuuteiksi joukkue kehitti vielä vahvan painostuksen, ja lisäajalla varkautelaispelaaja oli tehdä oman maalin puskiessaan pitkän rajaheiton maalin edessä tolppaan.

FC NePa loi ottelussa useamman maalipaikan, mutta pistejako olisi toisaalta voinut kääntyä myös PAVEn voittoon. Joka tapauksessa kumpikin avasi sarjansa yhdellä pisteellä. Vuodenaikaan nähden upea sää ja hieno määrä yleisöä loivat mainiot puitteet ensimmäiselle sarjapelille.

Seuraavana vuorossa on vieraspeli Siilinjärvellä ToU:ta vastaan perjantaina 13.5.