Arkistosta vuodelta 2013

Image

Kauden viimeinen vieraspelireissu suuntautui perjantaina naapuriin Kiuruvedelle. PAVE vei derbyn KiuPaa vastaan lukemin 1–3 (1–2). Ottelu pelattiin uudella Kuorevirran tekonurmella mukavan aurinkoisessa säässä.

Kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon 13. peliminuutilla nopealla vastaiskulla, kun KiuPa-hyökkääjä avattiin yksin läpi puolesta kentästä saakka PAVEn hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen. Erkka Kattainen nosti pallon maaliin yli vastaan tulleen maalivahti Petri Ekholmin.

Keltapaitainen joukkue tasoitti pelin 30. minuutilla. Antti Kauppinen syötti reilun parinkymmenen metrin etäisyydellä maalista Simo Rothin nokikkain KiuPa-vahdin kanssa ja Roth sijoitti pallon alanurkkaan.

Neljä minuuttia myöhemmin Roth iski toisen kerran. Nyt oli PAVEn vuoro maalata vastaiskusta, kun KiuPan kulmapotkun jälkeen Aku Tuovinen vapautti tarkalla ja oikea-aikaisella pystysyötöllä Rothin keskiympyrästä läpi ja jälleen sijoitus löysi tiensä verkkoon. Vielä ennen taukoa 43. minuutilla iisalmelaisilla oli mahdollisuus kasvattaa johtoa, kun Kauppinen kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Rangaistuspotkua asettui ampumaan Tapio Merkkiniemi, jonka laukauksen kuitenkin oikein aavistanut KiuPan maalivahti nappasi komeasti kiinni. Niinpä tauolle mentiin 1–2-tilanteessa.

Toisen puoliajan alussa 49. minuutilla syntyi ottelun viimeiseksi jäänyt 1–3-maali. Rajaheiton jälkeen Simo Roth sai pallon vasemmalla 16-alueen nurkalla, kiersi ulkokautta puolustajan ja antoi hyvän syötön maalin edustan läpi takatolpalle, jossa Aku Tuovinen jatkoi pallon verkkoon.

KiuPa sai oman rangaistuspotkunsa tunnin kohdalla, kun hyökkääjä kaadettiin 16-alueella. Rankkarimaalia ei nähty nytkään, sillä tällä kertaa Ekholm torjui hienosti laukauksen alanurkasta.

Ottelu oli loppunumeroita tasaisempi. KiuPa aloitti ottelun terävämmin ja hankki hyviä tilanteita PAVEn päätyyn. Koneensa käyntiin saanut PAVE paransi kuitenkin pikku hiljaa peliään, tuli tasoitusmaalin myötä peliin mukaan ja meni ohi vielä ensimmäisellä kolmevarttisella. Toisen puoliajan alun maalin jälkeen nähtiin melko tasaväkistä pelailua, jossa maalipaikkoja ei syntynyt enää ensimmäisen tahtiin eikä PAVEn voitto ollut enää lopulta uhattuna. Ekholm oli kuitenkin ottelussa vastapuolen virkaveljeä selvästi työllistetympi. Varsinkin avauspuoliajalla töitä riitti vierailijan maalilla, mutta PAVE-vahti pelasi hyvin pysäyttäen mm. puolittaisia läpiajoja.

Kautta on jäljellä enää yksi ottelu, mutta kausi päätetäänkin sitten juhlatuulella, kun perjantaina 23.8. pelattavan PAVE–LaPa-95 -paikallisottelun yhteydessä juhlistetaan PAVEn 65-vuotissynttäreitä pullakahvien merkeissä. Ottelu pelataan perinteikkäällä Sankariniemen stadionilla. Tervetuloa Sankkurille 23.8. klo 18!