Arkistosta vuodelta 2015

Perjantai-iltana pelattiin Kankaan Liikuntapuistossa Nelosen Ylä-Savon paikallispeli, jossa kohtasivat PAVE ja PK-37/KiuPa -yhdistelmäjoukkue. PAVE kirjasi pelistä suurimaalisen 7–0 (1–0) -voiton.

Keltapaidat siirtyivät 1–0-johtoon kolmannella peliminuutilla, kun pelaajavalmentaja Marko Kärkkäisen nopea rajaheitto karkuutti laidalta läpi kärkimies Simo Rothin, joka sitten ohitti puolustajan ja sijoitti pallon varmasti ohi maalivahdin. Maalipaikkoja siunaantui avauspuoliajalla vielä useita lisää, mutta tauolle mentiin yhden maalin johtoasemassa.

Antti Kauppinen vei kotijoukkueen 2–0-johtoon 55. minuutilla. Petri Kalanti antoi rajaheiton kohti maalia ja keltapaitaan jälleen palannut Pertti Roth liippasi pallon maalin eteen, mistä Kauppinen jatkoi päällään pallon maalipuiden väliin. Kolme minuuttia edellisestä Simo Roth kaadettiin läpiajossa, pallo vietiin pilkulle ja Jari Leinonen pisti rangaistuspotkun toisessa pelissä peräkkäin maaliin.

Simo Roth täydensi sarjakauden ensimmäisen hattutemppunsa 75. ja 77. minuuteilla. 4–0 syntyi läpiajosta, jonka avasi Jarkko Marinin hyvä pystysyöttö, ja 5–0 Kalannin antamasta kulmapotkusta aivan maalin edestä. Pian tämän jälkeen Rothin tilalle kärkeen juoksi Oskari Mustonen, joka vastasi illan kahdesta viimeisestä osumasta. Ensin hän voitti pallon väännössä puolustajalta, harhautti hienosti vastaan tuleen maalivahdin ja sijoitti pallon maaliin 89. minuutilla. Vain minuutti edellisestä Mustonen ampui pallon suoraan Aleksi Hartikaisen syötöstä tarkasti alakulmaan, ja näin loppulukemiksi 7–0 juuri ennen päätösvihellystä.

Ottelu eteni alusta alkaen kotijoukkue PAVEn komennossa. Vastustaja ei päässyt maalipaikoille asti paria vaarallisempaa tilannetta lukuun ottamatta. Se kuitenkin piti muuten lukemat tasaisina toiselle jaksolle saakka, kunnes PAVEn maalihanat aukesivat kunnolla, ja keltasiniseltä joukkueelta jäi maalipaikkoja vielä useita käyttämättäkin.

Poutaisessa kevätillassa oli mukava määrä katsojia Kankaan montussa, joka jää nyt taakse, kun PAVE pelaa loput kotiottelunsa nurmikentällä, seuraavat kaksi kotipeliä Haukiniemellä. Seuraavaan otteluun PAVE matkustaa Lehmoon LehPan vieraaksi lauantaina 23.5.