Arkistosta vuodelta 2013

Image

Kankaan liikuntapuiston tekonurmi oli perjantaina näyttämönä Viitosen Ylä-Savon derbylle, jossa kohtasivat PAVE ja Kiuruveden Palloilijat. Ottelusta kirjattiin voitto PAVElle maalein 3–2 (1–1).

Alun perin ottelupaikaksi oli merkitty Haukiniemen nurmi, joka kuitenkin oli heikossa kunnossa viimeaikaisen kovan käytön jäljiltä. Kun vielä ottelupäiväksi oli povattu runsasta sadetta, kentäksi määrättiin ylemmältä taholta tekonurmi. Keli oli kolea ja erittäin kostea. Sadetta saatiinkin koko pelin ajan, mutta onneksi aivan kaatamalla sitä ei sentään tullut.

PAVE meinasi saada unelma-alun, kun heti ensimmäisellä minuutilla Samuli Laitinen tykitti kaukolaukauksen, joka kimposi ylärimasta suoraan alas, muttei kuitenkaan maaliviivan yli, pomppien lopulta takaisin kentälle.

KiuPa sitä vastoin käytti heti ensimmäisen paikkansa 8. minuutilla. Henri Kumpulainen pääsi pystysyötön jälkeen keskeltä puolustuksen ohi ja ohitti sijoituksellaan myös PAVEn maalia vahtineen Aleksi Hartikaisen.

PAVE tasoitti 20. minuutilla. Tilanne alustettiin keskikentän hyvillä rakentavilla syötöillä, joiden kautta pallo kulki vasempaan laitaan Laitiselle. Hän keskitti kaukaa korkean pallon maalin edustalle, jossa Simo Roth ohitti puskullaan KiuPan maalivahdin. Maali oli Rothin ensimmäinen keltapaidassa sarjaottelussa.

Runsas kymmenen minuuttia myöhemmin Veli-Matti Räihä ampui painavan vapaapotkun keskikentältä kohti ylänurkkaa, mutta KiuPa-vahti torjui kudin hienosti. PAVElla oli avauspuoliajalla lisäksi muutama puolittainen maalitilanne kulmapotkuista, mutta lisämaaleja ei saatu.

Puolittaisia paikkoja oli pari myös KiuPalla. Hyvä paikka sen sijaan tuli aivan puoliajan lopussa, kun KiuPa sai vapaapotkun 16-rajan tuntumasta. Hartikainen kuitenkin torjui hienosti ylänurkkaan matkalla olleen vedon, ja niin taukoa pidettiin 1–1-lukemissa.

PAVE-vahti jatkoi hienosti heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla tehden tärkeän lähitorjunnan maalintekoon murtautuneen KiuPa-pelaajan vetoon. Kotijoukkue otti pian kuskin paikan saaden painetta vastustajan päätyyn. Se tuotti tulosta 60. minuutilla 2–1-maalin muodossa. Petri Kalanti laittoi vasenta laitaa pitkin juoksupallon Räihälle. Vastaan lähtenyt KiuPan maalivahti ei epäonnekseen saanut vangittua liukkaalla alustalla liukasta palloa. Räihä seurasi tilanteen loppuun, sai pallon ja harhautettuaan vielä puolustajan laukoi pallon verkon perille.

Kiuruvetiset kuittasivat nopeasti, kun kesken PAVEn hallinnan vain kaksi minuuttia myöhemmin syntyi 2–2-tasoitus. Uinahdus puolustuksessa jätti KiuPa-pelurin vartijatta maalin edessä ja Kumpulainen puski keskityksestä toisen maalinsa.

Runsaan 70 minuutin kohdalla Kari-Pekka Hyvärinen pamautti kaukolaukauksen KiuPan maalikehikon ylärimaan. Sitten 81. minuutilla syntyi keltapaitojen voittomaali, kun Hyvärinen syötti keskikentältä korkean pystypallon 16-rajan paikkeille, missä Veli-Matti Räihä väänsi kaksinkamppailussa vastustajasta voiton ja ampui pallon alanurkkaan.

KiuPa piti palloa loppuminuuteilla ja yritti etsiä saumaa tasoitukseen. Mahdollisuudet olivat kahdessa vapaapotkussa, jotka se sai hyviltä paikoilta 16-rajan edustalta. Ne kuitenkin karkasivat taivaalle.

Tasaisessa kamppailussa pallonhallintakin aaltoili. Avauspuoliajalla oli tasaisempaa, kun taas toisella puoliskolla PAVE hallitsi voittomaaliin saakka ja lopussa KiuPa painosti hakiessaan tasoitusta. Varsinaisen maalintekosektorin paikkoja oli kummallakin vähän, kaukaa kokeiltiin laukoa molemmissa päissä.

Voitto oli keltapaidoille ensimmäinen Kankaan tekonurmella. Paikalliskohtaamiset jatkuvat tulevana torstaina, kun PAVE astelee Lapinlahden Mondo-Areenan nurmelle LaPa-95:n vieraaksi.