Arkistosta vuodelta 2014

Image

PAVE ja kuopiolainen MPR korkkasivat Itä-Suomen Viitosen loppusarjan perjantai-iltana Kankaan tekonurmen iltavaloissa. PAVE peittosi vieraansa tiukan taiston jälkeen maalein 3–2 (2–2).

MPR kaatoi PAVEn varhain keväällä kaksi kertaa selvämaalisesti, mutta nyt peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Maalipaikkoja ei avauspuolikkaalla ollut kummallakaan monta, mutta puoliajalla nähtiin silti yhteensä neljä maalia.

Maalinteon aloitti vierailija 17. peliminuutilla, kun MPR-hyökkääjä karkasi pitkästä pystysyötöstä laidalta läpi ja syötti lopulta maalinedustan poikki vapaalle kanssapelurilleen, joka siirsi pallon tyhjään maaliin.

Keltapaidat tasoittivat 31. minuutilla. Tuomo Rönkkö antoi oikealta kulmapotkun, joka tuli koko pelaajakatraan yli takatolpalle. Simo Roth otti pallon haltuun ja syötti takaviistoon Samuli Laitiselle. Seuran puheenjohtaja näytti maalinteon mallia ampumalla vastapalloon komean kierteisen laukauksen 16-rajan takaa maaliin.

Sitten 39. minuutilla PAVE meni 2–1-johtoon jälleen hienolla maalilla. Marko Kärkkäinen voitti kaksinkamppailun aivan kulmalipun tuntumassa oikealla, kuljetti hieman keskemmälle ja laittoi keskityspallon maalin eteen, jonne rynnisti toppari Antti Kauppinen syöksypuskien pallon lähes maaliviivalta maaliin.

Johto ei kuitenkaan kantanut tauolle asti, vaan juuri ennen paussivihellystä MPR tasoitti vapaapotkutilanteesta, kun maalinedustalla oli MPR-peluri laittamassa irtopallon verkkoon.

Paremmin ei toinen puoliaika olisi voinut pavelaisilta alkaa, sillä puolen minuutin pelin jälkeen PAVE oli jälleen johdossa. Ratkaisevan esityön maaliin teki taas Kärkkäinen, kun hän ensin kurkotti irtopallon itselleen ennen puolustajaa ja laukoi sitten noin 30:stä metristä vaikean putoavan kudin kohti maalistaan hieman ulkona ollutta maalivahtia. Veskari sai venytettyä hanskansa riman alle vedon tielle, mutta tilanteen seurasi hyvin loppuun ensimmäisenä paluupallolle ehtinyt Roth viimeistellen läheltä voitto-osumaksi jääneen maalin.

Noin vartti myöhemmin PAVElle tuli jobinpostia maalivahti Petri Ekholmin loukatessa jalkansa niin, ettei hän voinut enää jatkaa peliä. Niinpä maalivahdin paidan puki ylleen Aleksi Hartikainen, joka suoriutui tehtävästä varmaotteisesti parin vuoden tauon jälkeen ja teki myös yhden erittäin tärkeän pelastuksen.

Toisen puoliajan edetessä kotijoukkueen pelistä tuli puolustusvoittoisempaa. MPR yritti hakea loppua kohden ahnaasti tasoitusta, mutta keltapaitojen puolustus oli kunnossa, ja koko joukkue pelasi taas hyvällä asenteella. Toki pari maalipaikkaa silti avautui kuopiolaisille, mutta maalia he eivät enää saaneet. Toisessakin päässä oli loppuminuuteilla vielä hyvät saumat kasvattaa johtoa, mutta 3–2 jäi lopputulokseksi.

Tasainen vääntö kääntyi tällä kertaa PAVElle, joten loppusarja alkoi voittoisasti. Seuraavaksi PAVElla on edessään reilun viikon mittainen tauko, kunnes maanantaina 8.9. joukkue vierailee Nilsiässä Pallo-Haukkojen vastustajana.

PAVE - MPR 3-2 (2-2)