Arkistosta vuodelta 2014

Image

Kankaan kentällä pelattiin lauantaina PAVEn kauden viimeinen ottelu, kun vastustajaksi oli saapunut Juuan Palloseura. Viitosen loppusarjan ottelusta muodostui runsasmaalinen voitto kotijoukkueelle, sillä lopputulos oli peräti 10–1 (3–1).

Kirkkaan aurinkoisessa syysilmassa pelattu koitos alkoi sähäkästi. Nimittäin viiden minuutin kohdalla peli oli jo 1–1, kun molemmat onnistuivat ensimmäisistä tilanteistaan. Kolmannella minuutilla Tapio Merkkiniemi pyssytti PAVEn johtoon kudilla 16-rajan kupeelta, mutta pari minuuttia myöhemmin JuPS tasoitti puolittaisesta läpiajosta.

Vierailija sai tasoituksesta virtaa ja pian sillä oli huippupaikka johtomaaliin, mutta laukaus karkasi yli maalin. Toisessa päässä puolestaan Oskari Mustonen teki läpiajostaan maalin, joka kuitenkin hylättiin paitsiona.

Nopeita maaleja seurasi varovaisempi tunnusteluvaihe, jolloin peli haki uomiaan. Pikku hiljaa PAVEn onnistui saada ote. Pallon liikutteluun saatiin malttia, pelinrakentelu tuotti tulosta ja painopiste alkoi siirtyä JuPSin päätyyn. PAVElle tuli runsaasti paitsioita, kun ajoitus ei meinannut osua pystyjuoksuissa. Joka tapauksessa joukkue sai hyökkäyksistään hyviä maalitilanteita.

Voittomaaliksi jäänyt 2–1-osuma syntyi 19. minuutilla. Hyökkäyksen jatkotilanteessa Kari Huttunen keskitti päätyrajalta ja Petri Kalanti puski pallon maaliin aivan maalin edestä.

Antti Intonen vei PAVEn kahden maalin johtoon 32. minuutilla. Toppari Antti Kauppisen pystysyöttö irrotti Intosen yksin läpi puolustuslinjan keskeltä. Keskikentän pelintekijä hassutti maalivahdin sivuun ja laittoi pallon tyhjään maaliin.

Avauspuoliajalla JuPSillakin oli muutama hyvä hetki myös alun jälkeen, mikä tuotti muutaman vaarallisen kulmapotkun ja vapaapotkun läheltä 16-rajaa.

Jos oli avauspuolikas tasaisempi, toisen puoliajan alussa ottelu sitten viimeistään ratkesi ja numerot repesivät suuriksi PAVEn takoessa jälkimmäisellä 45-minuuttisella seitsemän maalia lisää mukavalukuisen kotiyleisön riemuksi. Puoliaika oli varsin yksipuolinen näytös, kun maalipaikkoja syntyi loppua kohden kuin liukuhihnalta ja jokunen jäi vielä käyttämättäkin.

Simo Roth taituroi jälleen usean maalin ottelun. Ensimmäisen osumansa mies teki 47. peliminuutilla, kun Intonen laittoi pystysyötön ja Roth karkasi puolesta kentästä puolittain karkuun viimeistellen kudin ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Toinen Rothin maali oli samankaltainen. Nyt tosin maalia edelsi PAVE-vahti Aleksi Hartikaisen pelastus maaliviivalta, minkä jälkeen Intonen pisti taas pystypallon liikkeelle ja Roth kirmasi maalintekoon; tilanne oli 5–1 63. minuutilla.

Hattutemppu valmistui 67. minuutilla Rothin laittaessa Kauppisen laidalta noususta ja vedosta tulleen paluupallon verkkoon.

7–1-maali oli taas Intosen ja Rothin käsialaa, kun miehet syöttelivät keskenään Intosen puoliksi läpi 16-alueen laidalta ja veto löysi tiensä maalin takanurkkaan.

Simo Rothin iltapäivän neljäs osuma vei tilanteeksi 8–1 77. peliminuutilla. Tällä kertaa Kalanti antoi kulmapotkun ja Roth ohjasi keinomateriaalikuulan verkkoon maalinedustalta.

Samantyylinen oli myös seuraava maali 84. minuutilla, kun Kauppinen puski pallon takatolpalta maaliin jälleen Kalannin kulmapotkusta.

Kymmenes ja samalla kauden viimeinen osuma näki päivänvalon minuutti ennen loppua toppari Kari Huttusen tuikatessa rajaheiton jälkeisen maalinedushässäkän päätteeksi pallon maaliin.

- - -

PAVE oli kotona voittamaton sarjakaudella. Yhdeksästä kotipelistä yksi päättyi tasapeliin ja loput keltapaidat voittivat.

Kausi on nyt siis paketissa. Viimeisen ottelun voiton myötä PAVE sijoittui Itä-Suomen Viitosessa kolmanneksi. Syksyn loppusarjasta oli saldona kolme voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Sarjan voitti varkautelainen WJK/Klubi Akatemia ja Nilsiän Pallo-Haukat oli toinen. Neloseen nousijoiden määrä ratkeaa myöhemmin.

PAVE - JuPS 10-1 (3-1)

1-0 3min Merkkiniemi (Intonen)