Arkistosta vuodelta 2011

Kuopiolainen LiPa nousi PAVEa vastaan kaksi kertaa tasoihin ja lopulta ohi voittoon tiistaina Kuopiossa. Itkonniemen kentällä pelatusta Nelosen ottelusta kirjattiin keltapaidoille taas tappio lukemin 3–2 (1–2).

Kauden peleille ominaisesti PAVE aloitti jälleen vahvasti ja meni johtoon heti alussa. Neljän minuutin kohdalla Petri Kalanti sai syötön vasemmalle 16-alueen nurkalle ja laukoi pallon tarkasti maalin alanurkkaan. Syötön maaliin tarjosi Samuli Laitinen.

LiPa tuli tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin Petri Pyyn laidalta lauotulla roikkuvedolla, joka putosi takatolpan kautta maaliin.

PAVE siirtyi takaisin johtoon 23. minuutilla, kun Aku Tuovinen antoi vasemmalta kulmapotkun ja Antti Kauppinen puski pallon takanurkalta maaliin.

Tauon jälkeen LiPalla oli vahva toisen jakson aloitus, ja joukkue loi painetta PAVEn päätyyn. Iisalmelaiset saivat torjuttua maalipaikat, kunnes 59. minuutilla LiPan Jarkko Niskaselle avautui ilmaiseksi tekopaikka, josta syntyi tasoitusmaali.

Isäntien voittomaali näki päivänvalon sitten 80 minuutin kohdalla, kun LiPan Pyy ampui oikealta 16-alueen kulman tuntumasta pelivälineen reppuun.

Maalin jälkeen LiPa puolusti johtoaan ja PAVE rakensi tilanteita vastustajan maalille. PAVElle avautui vielä useampi hyvä maalipaikka, mutta tasoitusta ei saatu millään aikaiseksi.

Seuraavana PAVElla on vuorossa kauden toinen paikallispeli Pallo-Kerho 37:n reservimiehistöä vastaan Sankariniemellä perjantaina 19.8.

LiPa - PAVE 3-2 (1-2)

0-1 4min Kalanti (Laitinen)
1-1 14min LiPa
1-2 23min Kauppinen (Tuovinen)

2-2 59min LiPa
3-2 80min LiPa