Arkistosta vuodelta 2011

PAVE - SoU 20.5.11

PAVE koki kotitappion perjantaina 20.5. Nelosen ottelussa Haukiniemellä, kun leppävirtalainen Sorsakosken Urheilijat kukisti isännät maalein 0–3 (0–2).

Ottelu oli PAVElle kauden ensimmäinen nurmella. PAVE näytti ottavan kuskin paikan ottelun alussa, kun alkuminuutit sujuivat sen otteessa ja joukkue vyörytti hyviä hyökkäyksiä. Kun kotijoukkue tuhlasi paikkansa eikä saanut hyökkäyksistään kunnon maalilaukausta, SoUn ensimmäinen hyökkäys 15 minuutin kohdalla sen sijaan tuotti heti maalin.

SoUn pelaaja antoi oikealta laidalta keskityksen pystyjuoksun päätteeksi. Maalivahti Harri Korolainen torjui keskitystä seuranneen laukauksen ja vaikutti jo napanneen pallon haltuunsa, mutta jotenkin SoU sai vielä haalittua pallon peliin ja lopulta Ville Leskinen laittoi pallon tyhjään maaliin.

Hetkeä myöhemmin 22. minuutilla vierasjoukkue jatkoi tehokkaana ja teki maalin ottelun toisesta hyökkäyksestään. SoUn Joose Koponen vapautettiin pystysyötöllä karkuun oikealta laidalta ja hän sijoitti pallon ohi vastaan tulleen PAVE-vahdin.

Maalien myötä SoU nappasi ohjakset pelissä ja sai painetta PAVEn puolustukseen, mutta kunnon maalitilanteita SoU ei enää kuitenkaan eka jaksolla saanut. Jakson loppua kohden pelin hallinta taas tasoittui.

PAVEn kavennusmaali oli lähellä hetki ennen taukoa. SoUn maalivahti kuitenkin torjui laukauksen PAVEn pelaajan läpiajon päätteeksi eikä paluupalloakaan saatu laitettua tyhjään maaliin.

PAVE aloitti toisen jakson vahvasti. Heti toisen puoliajan alussa sillä oli hyvät tilanteet SoUn maalilla. Ensin pusku kulmapotkusta kimposi vähän yli maalin. Pian keltapaidat saivat puolittaisen läpiajon oikealta laidalta, mutta veto meni ylärimaa hipoen yli. Muutama minuutti myöhemmin SoU-vahti venyi hienosti keskityspallosta tulleen puskun tielle torjuen pallon aivan yläriman alta.

Kun isännät eivät palloa verkkoon saaneet, SoU niittasi kolmannen osumansa 72 minuutin kohdalla. SoUn pelaaja ehti nopeimpana keskialueelta lähetettyyn korkeaan palloon ja syötti pallon maalille aivan päätyrajalta. Maalinedustan hässäkästä Hannu Kirjavainen pisti pelivälineen maaliin.

Ottelun voittaja ratkesi viimeistään kolmanteen maaliin. Niinpä loppu olikin sitten enemmän ja vähemmän pelailua. Vaikka muutama paikka molemmille vielä siunaantui, enemmän maaleja ei nähty.

Ottelu oli kokonaisuutena melko tasaista vääntöä. Kotijoukkueella saattoi olla yhteensä enemmän maalitilanteita, mutta kun vieraat käyttivät omat paikkansa paljon, paljon tehokkaammin, leppävirtalaiset poistuivat Iisalmesta pisteet mukanaan.

Keltapaidat pelaavat seuraavan pelinsä Toivalassa perjantaina 27.5. ToUn vieraina.

PAVE - SoU 0-3 (0-2)